TERCERA VICTÒRIA CONSECUTIVA DEL SÈNIOR A QUE S’INSTAL·LA A LA PART ALTA DE LA CLASSIFICACIÓ

Amb tres victòries i dues derrotes, el Sènior A es col·loca a la part alta de la classificació del grup C-A de lliga EBA

Els blaus han traçat un camí de victòries que volen continuar

Dissabte al Parc Esportiu, el Sènior A va guanyar el tercer partit consecutiu. Els de Marc Solanes sembla que li han pres la mida a la victòria, i des de fa tres jornades no coneixen la derrota. Aquest cap de setmana ha estat contra el JAC Sants, en un partit més còmode que els dos anteriors, on els blaus van patir fins al final per acabar vencent.

“El partit va succeir com l’havíem plantejat, però encara vam tenir moments de no ser prou consistents”

El resultat final va ser de 69 a 54, i Solanes expressava que el partit havia transcorregut com l’havíen plantejat, malgrat que encara van tenir moments durant els quals no van ser tan consistents com desitjarien.  

El duel va començar molt igualat, amb molta intensitat a totes dues bandes, però errors puntuals en defensa permetien als de Sants transformar cistelles fàcils sota l’aro. Al tercer quart va ser quan es va decidir el partit. Els blaus van sortir del vestidor molt endollats, amb molta intensitat defensiva i molta efectivitat en atac. L’entrenador blau explicava les tres claus que van fer que es distanciessin al marcador: «la nostra defensa va millorar davant les seves penetracions, ells no van tenir encert en el tir de tres, i nosaltres vam tenir una mica més d’encert al tir exterior». El període va acabar amb un parcial de 20 a 12, avantatge que va donar la confiança i seguretat necessària de cara a l’últim quart. Sense confiar-se, els blaus van acabar de sentenciar el partit i el resultat final de 69 a 54 sumava la tercera al còmput de victòries dels blaus. Amb tres partits guanyats i dos perduts, els de Solanes s’instal·len a la part alta de la classificació, i mima els jugadors per seguir lluitant a aconseguir més.

La millora en la defensa i en l’encert exterior, les claus que van permetre als blaus distanciar-se al marcador al tercer període

Però malgrat el bon resultat i portar tres partits consecutius guanyats, Solanes afirmava que encara “estem creixent, encara no (som) on voldríem però sí que anem agafant alguns automatismes i hàbits que treballem durant la setmana”. I és que des de les dues ensopegades inicials, on els blaus es van anar desinflant anímica i físicament, els tres últims partits han estat carregats d’energia fins al final. «El Víctor (preparador físic) fa una feina magnífica amb els nois», comentava l’entrenador blau. Amb l’objectiu de millorar la seva capacitat física de base, prevenir lesions i arribar al màxim rendiment físic; els jugadors, cada setmana, segueixen dures rutines que progressivament es van reflectint als partits. El Víctor, és el preparador físic, treballador i entregat. Ell ens explicava els propòsits de la temporada en aquesta àrea i assegurava que «el gran objetiu és mantenir un estat de forma òptim durant tota la temporada» però que «no sempre és fàcil d’aconseguir per cap dels equips, per la qual cosa acaba marcant la diferència el talent i la cohesió d’aquests». També ens feia saber que «la feina que fem es basa en la força i l’agilitat, treballant especialment la prevenció de lesions i la millora d’aspectes concrets el joc».

És evident que aquest equip va de crescuda, i la tercera victòria, a la cinquena jornada, ha servit per reflexionar sobre el camí recorregut de moment. L’entrenador, Marc Solanes, concloïa que l’aspecte positiu que en treien «és la victòria, el veure que anem adquirint hàbits». I en canvi, l’aspecte negatiu és «que ens està costant més del que ens hagués agradat». Per seguir demostrant que van creixent tindran el partit de la setmana que ve. Visitaran al Santfeliuenc, un equip que ara mateix es troba en la mateixa situació que els blaus: dues derrotes i tres victòries, dues de les quals, consecutives. «La setmana que ve (serà) un partit molt dur, (contra) un equip ben treballat i amb bones individualitats. Aquestes setmanes són les que valen la pena!», assegurava Solanes.

C.B. CORNELLÀ: Raya (6), López (7), Álvarez (21), Pilan, Joan Pau (5); Villalon (0) – Mbappe (8), Zamora (3), Sanmartín (8), Pilan, Alfons (3); Bradshaw (8).

J.A.C Sants: Olivé (11), Mas (13), González (5), Enfedaque (4), Balastegui (6) – Real (5), Martínez (2), Truño (0), Rodríguez (0), Gómez (1), Velasco (7).