ALBACETE BASKET – CB CORNELLÀ | LA PRÈVIA AMB IGNASI BELVER

IMG_1998

El #LEBPlataCBC visita la pista de l’Albacete Basket en la quinzena jornada de la competició

Els blaus buscaran sumar el preuat cinquè triomf dissabte a les 19:30 al Pabellón del Parque

Després de sumar el cap de setmana passat la quarta derrota consecutiva, dissabte 23 a les 19:30 (canalfeb.tv), el #LEBPlataCBC visita la pista de l’Albacete Basket amb la missió de reanudar el còmput de victòries. En busca del cinquè triomf, els blaus intentaran assaltar la pista del quart classificat, que es troba en un moment moralment dolç.

De l’estat d’ànim del vestuari, la dinàmica del conjunt i del partit del cap de setmana, n’hem parlat amb l’Ignasi Belver, segon capità del primer equip masculí. 


CB Cornellà: Dissabte vau sumar la desena derrota de la temporada, en un partit competit en què, com a la majoria – encara que molts acabin ambuna diferència voluminosa -, podríeu haver guanyat. Què creus que us falta, què falla per a que no tingueu el cop de gràcia en la majoria de duels ajustats?

Ignasi Belver: Realment opcions de guanyar sempre n’hem tingut. Per molt que hi hagi molta diferència sempre ens l’agafen a l’últim quart, o realment són minuts puntuals durant tot el partit que ens marquen la diferència final. Aquesta setmana el que ens va donar molts problemes va ser la falta de confiança en la nostra defensa. Les consignes eren molt clares, que eren, intentar que el pick&roll estigués molt ben defensat i que les primeres línies de passada també ho estiguessin. Però tant nosaltres no vam confiar molt en això, com ells van saber gestionar-ho molt bé els minuts finals i ens van descol·locar d’una manera que, realment, no vam saber com frenar-ho.

CBC: Aquest és un aspecte que Martos em va comentar també en el seu moment, que potser molts cops us costa traslladar les idees tàctiques del cos tècnic a pista. Ho veus com un problema general, o creus que va ser puntual del partit contra Pardinyes?

I.B.: És un problema general, portem arrossegant-lo tota la temporada. També som un equip nou, ens hem de conèixer els punts forts de cadascú… ara cada vegada ens coneixem més i sabem més què fa cadascú. La gent de fora s’està adaptant a certes defenses… És un compacte de tot plegat. Però realment sí, la feina tàctica la treballem durant la setmana, ens surt mitjanament bé, i a l’hora de traslladar-ho a pista durant el cap de setmana, doncs ens costa.

CBC: Dèiem que era la derrota número 10, la quarta consecutiva. Ja us vau refer d’una ratxa similar fa un mes. Com a capità, com veus la situació?

I.B.: Nosaltres intentem setmana rere setmana guanyar. I cada partit a partir d’ara serà una final per nosaltres i en som conscients. La falta de públic ens marca també la diferència. Aquest cap de setmana juguem de visitant, però no hi haurà ningú, pel que serà com si juguéssim a casa, amb un desplaçament molt llarg i pesat, però ens hem d’aprofitar d’això. La pista és per ells i nosaltres la mateixa, les cistelles també ho són, i el públic que seria el que, en aquest cas, marcaria la diferència, no hi és. Per tant, hem d’intentar lluitar-ho de principi a final.

IMG_3368

CBC: Com veus al grup?

I.B.: Anímicament bé. Hem intentat fer tots una pinya i crec que ho hem aconseguit. Hem d’intentar anar tots, encara amb més força, cap a la mateixa direcció. És complicat perquè tenim jugadors de molta qualitat que ressalten individualment, però hem d’intentar potenciar la força coral, sabent que si no hi ha un, hi ha l’altre, i que sempre tindrem al darrere companys si algú falla. 

CBC: Dissabte, com comentaves, teniu un desplaçament llarg a Albacete, que va quart (10-4), i ve potent moralment. Què haureu de fer, en quins punts del seu joc haureu de centrar-vos en aturar?

I.B.: Albacete ha guanyat molts partits al límit i per pocs punts. Realment són per petits detalls que ells, per experiència, han sabut decantar la balança al seu favor en aquests quatre o cinc partits que han guanyat per pocs punts. El que hem d’intentar nosaltres és, u, intentar arribar als últims cinc minuts amb possibilitats, i dos, intentar que les nostres virtuts surtin aquests últims minuts i intentar guanyar sí o sí. 

CBC: Quines seran aquestes virtuts? Quins punts del vostre joc us poden donar avantatge sobre Albacete?

I.B.: Les nostres virtuts jo crec que són, bàsicament, el joc interior. Per alçada, per físic i també per intel·ligència. Tenim a gent molt important dins l’equip, el Víctor, per exemple, que ens pot aportar molt, i l’hem d’aprofitar molt més que el dissabte passat. 

CBC: A títol personal, és el teu segon curs a Cornellà però amb una apujada de nivell i d’exigència important. També has tingut canvi en la majoria de companys… Com de diferent està sent i com t’hi trobes? 

I.B.: Molt diferent, la veritat. La categoria és diferent, l’exigència és diferent, el nivell intern és diferent… però portant-ho el millor possible.

CBC: Què n’esperes d’aquesta segona volta?

I.B.: És una segona volta que realment ens farà créixer a tots tant individual com col·lectivament. Crec que ens ha de donar un plus d’exigència personal i col·lectiva molt gran. Com t’he comentat, és una final dissabte rere dissabte. Ens hem de marcar l’objectiu de guanyar aquest dissabte i després de, tant de bo, celebrar-ho, dilluns pensar ja en dissabte següent. 


CBC TEST: Coneix millor la plantilla del #LEBPlataCBC

ib3Nom: Ignasi

Cognoms: Belver Edo

Posició: Ala-pivot

Any de naixement: 1994

Alçada: 200cm

Lloc de Naixement: Barcelona.

Ciutats on has viscut: Barcelona i ara L’Hospitalet.

A banda del bàsquet, a què et dediques? Treballo a una administració de finques.

Quins idiomes parles? Català i castellà.

Un lloc que t’hagi marcat: Amsterdam.

Un lloc on vols anar quan s’hi pugui: Punta Cana.

Un record o moment de la teva carrera esportiva: L’ascens a EBA amb el JAC Sants.

Menjar preferit: patates fregides.

Menjar pre-partit: pasta.

Manies abans o per jugar? cap, no en tinc.

Què et fa únic com a jugador? La visió de joc.

Què se’t dona especialment bé: Escoltar.

Què se’t dona fatal: decidir.

Una sèrie: Vikings.

Una pel·lícula: El Senyor dels Anells.

Un llibre: Qualsevol amb el que pugui aprendre.

Un ídol: la meva mare.