LA NOSTRA HISTÒRIA

El CB Cornellà neix l’any 1929, impulsat per Llorenç Cabestero i Arrontes amb el nom inicial de Unió Social Club de Bàsquet Cornella, juntament amb altres persones com ara Miquel Escala i Boguña, Jacint Cardona i Preciós, i Jaume Codina i Cerezuela, que formaren la primera junta directiva.

Del 1929 als inicis de la Guerra Civil l’equip es consolida com a tal fins que l’esclat del conflicte frena de cop la seva evolució.

  • Durant el Franquisme

És en aquest període on es funda l’equip femení del CB Cornellà, no amb pocs problemes ja que la pròpia indumentària de joc, faldilla o pantalons curts, provocava rebuig social. També en aquesta etapa es crea l’organigrama de base i es treballa per col·laborar amb els centres educatius en la difusió de l’esport.

El 1941 s’efectua el canvi de nom a Club Bàsquet Cornellà.

El 1964 el club es veu obligat a aturar la seua activitat. El 1968 reprèn l’activitat.

  • Anys 70 i 80

L’augment demogràfic de la ciutat de Cornellà fa també que el nombre d’esportistes s’incremente i amb tot això l’equip ascendeix a 3a Nacional la temporada 1974-75. La temporada 1986-87 s’assoleix la categoria 2a Nacional.

  • Anys 90

El 1992 es produeix el gran canvi a nivell institucional amb el canvi definitiu de nom a Club Basquetbol Cornellà i amb el suport del FC Barcelona fent que l’equip arribe a 1a Nacional.

La creació de la Lliga EBA, el màxim exponent dins del bàsquet de formació estatal, fou recolzat pel club. L’any 1999-2000 el Primer Equip es proclama Campió Absolut aconseguint el campionat de Conferència, de Lliga i de Copa.

  • Els 2000

Amb la creació de les lligues LEB el CB Cornellà va continuar la seva tasca com a equip vinculat al FC Barcelona, donant minuts i experiència als jugadors més joves.

La Temporada 2008-2009 va aconseguir l’ascens a la LEB Or, la segona categoria estatal de bàsquet.

Al final de la temporada 2009-10 a LEB Or, el club trenca la seva vinculació amb el FC Barcelona i fa dues passes enrera per agafar empenta amb nom propi. 

  • Actualitat

Des del 2010 el club competeix a la Lliga EBA, categoria que dóna accés a la LEB Plata. Allà s’hi ha consagrat i any rere any es referma amb l’objectiu de tornar, en un futur proper, a les categories més prestigioses del basquetbol nacional.