MATARÓ PARC BOET – CB CORNELLÀ | UN TERCER PERÍODE EXCEL·LENT DÓNA EL PRIMER TRIOMF AL SÈNIOR EBA

WhatsApp Image 2018-10-20 at 20.37.09

El Sènior EBA aconsegueix el primer triomf de la temporada a la pista del Mataró Parc Boet (66-77)

Amb un tercer quart excels (10-30), els blaus van sentenciar el partit

El Sènior EBA tenia ganes de posar en marxa el còmput de victòries. Després de quatre jornades fosques en què el triomf s’havia resistit, els jugadors de Xavi Pardina van aconseguir-ne el primer del curs a la complicada pista del Boet Mataró. Una primera part ajustada deixava el partit completament obert per a la segona. Els blaus van tornar amb embranzida del descans i amb un parcial de 10 a 30 van completar un tercer període excel·lent que els va valer la victòria.


L’enfrontament no començava de la millor manera per als de Cornellà. Una mala sortida permetia als locals posar-se per davant al marcador i agafar una avantatge de gairebé 10 punts. Però al minut tres, i amb 9 a 3 al marcador, una apagada de llum donava als jugadors de Pardina 10 minuts per a refrescar idees, reiniciar el sistema i tornar a pista amb les sensacions renovades. Des de llavors, un parcial favorable de 4 a 10 i bons minuts de joc col·lectiu, capgiraven el resultat per acabar per davant al primer període.

A principis del segon van abaixar el ritme, concedint minuts de molta comoditat al rival, que va anar reduint la diferència fins a tornar el matx a la igualtat. «Des de llavors vam tenir més clares les situacions que volíem buscar però no rentabilitzàvem. Teníem molt clar que la nostra avantatge estava en el joc interior, ficant pilotes a dins al Felipe o a l’Àlex, però o fallàvem sota l’aro, o trèiem la falta i fallàvem els tirs lliures», explicava Pardina. Els errors des de la línia d’un punt van frenar les possibilitats d’acabar la primera part per sobre (37-35).

«Des de fora, i així se’ls va transmetre als jugadors a la mitja part, la sensació era que estàvem dominant el joc. Però allò encara no era suficient per estar guanyant el partit, havíem de fer alguna cosa més», confessava l’entrenador blau. Pardina demanava una passa endavant als seus jugadors i aquests la van materialitzar dins d’un tercer període excels. «Els 10 millors minuts de la temporada que hem tingut«. Concedint tant sols 10 punts en defensa i transformant-ne 30 en atac, els blaus van demostrar el potencial d’aquest grup, que tant sols peca d’irregularitat.

Precisament per aquesta debilitat va ser vital per al resultat final el bon inici del quart període. Va ser un «quart molt bo a nivell mental i de duresa». Boet va posar en pràctica diverses variants defensives per tal d’intentar fer un parcial que els tornés a col·locar en posició de poder lluitar per la victòria. Però amb el cap fred, els blaus van resoldre amb paciència les diferents situacions tàctiques adverses. Els esforços dels mataronins van reduir la diferència a final del període, però no van evitar el triomf dels de Cornellà.

El Sènior EBA deixa així la mala ratxa de les primeres jornades i ja se centra en el partit de la propera jornada davant el CB Salou al Parc Esportiu (19:15).