CB CORNELLÀ – BBA CASTELLDEFELS | VUITENA VICTÒRIA PER ESCALAR AL PÒDIUM

senior eba - bba castelldefels - cb cornellà

El Sènior EBA sumava dissabte el vuitè triomf de la temporada, el que els impulsava fins la tercera posició del grup C-B de Liga EBA. Una victòria que, malgrat el generós resultat final, va ser costosa i treballada. Fins a tres embranzides van necessitar els blaus per trencar el partit davant d’un BBA Castelldefels que va esgotar els recursos tàctics però va pagar l’erratisme.


Un parcial inicial de 5 a 0 col·locava als blaus per davant al marcador en un primer període de ritme baix i lent, amb ambdós equips molt respectuosos l’un amb l’altre i amb l’error com a protagonista. 10 minuts que acabaven amb els de Cornellà lleugerament per sobre (11-8).

Un primer quart de marcador baix donava pas a un segon període estrenat a cop de triple. L’encert exterior a ambdues bandes trencava amb el ritme monòton inicial i engrescaven el joc en un segon quart més intens però igual d’equilibrat. L’intercanvi de cistelles mantenia per la mínima als blaus per sobre al descans (29-28) tot i que els de Castelldefels van arribar a posar-se per davant a meitat de període (17-18). 

Amb la porta oberta a qualsevol desenllaç, a la sortida de vestuaris canviaria absolutament la cara de l’enfrontament. La forta arrencada dels blaus al tercer quart va descol·locar els visitants, que van pagar els errors propis i l’encert local, fins encaixar un parcial de 15 a 5 en 5 minuts que donava el primer avantatge real als de Cornellà (44-33).

Un parcial però, que lluny de trencar el partit, va ser contestat pels de Castelldefels que, amb una efectiva zona 2-3, van estancar l’ofensiva blava. Un triple de Guirao aturava el parcial de 0-6 en contra i obria un final de quart espectacular que acabava amb el recurs tàctic dels visitants. Tres triples consecutius, dos de González i un altre de Guirao, engreixaven la distància per trencar definitivament el partit i iniciar els darrers 10 minuts amb 17 punts de diferència (60-43).

A partir d’aquí, un últim període sense complicacions en què els de Castelldefels van empènyer, sense èxit, per intentar retallar distància. Una altra embranzida dels blaus a final de quart engreixava la diferència final fins als 24 punts (84-60). El proper partit serà dissabte a les 19h al Pavelló del Serrallo davant el CB Tarragona.