CB CORNELLÀ – CB PARDINYES: VICTÒRIA VITAL DAVANT EL LÍDER

RESULTAT EBA

El Sènior EBA supera al CB Pardinyes per 69 a 65, en un partit travat i renyit

Després de cinc setmanes sense tastar el gust a victòria, els blaus van tornar a sentir la mel als llavis en un enfrontament en què partien amb la desavantatge moral de jugar-se la tercera victòria davant del líder. Però si una qualitat té aquest equip és constància i així va quedar demostrat durant tota la segona part. En un enfrontament en què cap dels dos conjunts va poder desplegar el seu joc amb fluidesa, l’orgull va marcar la diferència.

El partit va començar amb un bàsquet lent, amb força contactes, i molta intensitat a ambdues bandes. L’encert des de la línia de tres, i en tirs alliberats, va garantir que cap dels dos equips pogués agafar distància i que, per tant, la igualtat es reflectís al marcador. 10 minuts de lluita per dominar el tempo i imposar el seu joc; de solidesa i concentració. Al final del període, els blaus guanyaven de tant sols un punt (15-14).

El segon quart va ser el període negre del Cornellà. Tot i que es va iniciar amb errades a ambdues bandes que mantenien la igualtat, de seguida el partit va canviar de sintonia. Els visitants van mantenir l’efectivitat, mentre que els blaus van errar tirs ben llançats. La frustració en atac va provocar que els lleidetans s’escapessin al marcador, malgrat que, gràcies a la regularitat defensiva, l’hemorràgia va quedar controlada i van acabar el període a una distància salvable (28-37).

A la represa, l’enfrontament va tornar a canviar de color. Els blaus van sortir molt intensos dels vestuaris i, tot i que el joc no acabava de rutllar, l’actitud i la força mental els va empènyer a anar reduint la distància progressivament. La seva consistència defensiva feia caure als rivals en errors que van saber convertir en punts. I, a força de picar pedra, van culminar la remuntada al minut 8 per acabar imposant-se al fial del període per 54 a 49. “A la represa va ser molt important el canvi de mentalitat que van tenir els jugadors, perquè anteriorment en altres partits, quan ens feien aquests parcials tan grans, la moral minvava, i va ser tot el contrari, ens vam créixer. Poc a poc vam fer les coses bé i això ens va permetre no només remuntar sinó acabar la remuntada, que això en altres partits també ens havia costat”, explicava el primer entrenador del Sènior EBA, Xavi Pardina.

El quart període va ser pràcticament una rèplica del primer. Minuts de molta igualtat, de lluita, on les defenses van seguir mantenint el rol protagonista, i on cap dels dos equips es podia permetre errors en atac. L’últim minut va ser d’infart, la balança es podria haver decantat cap a qualsevol dels dos cantons, però aquest cop la sort va somriure al conjunt blau, i va recompensar l’orgull i la consistència amb la que havien lluitat durant tota la segona part. Al final, amb dues cistelles seguides, els blaus van agafar una renda de 4 punts que, a pocs segons pel final, els lleidetans ja no van poder reduir. Finalment, 69 a 65 per aconseguir la tercera victòria de la temporada. Un triomf molt dolç no només per l’ansietat amb que el desitjaven, sinó per la naturalesa d’aquest. Un triomf d’orgull, davant el líder, que els torna a donar força al campionat.

Al final del partit, Pardina s’esforçava en destacar la gran tasca de l’equip en la vessant defensiva per anul·lar a jugadors centrals de la rotativa lleidetana: “Ens vam plantejar que no ens fiquessin més de 70 punts, i ho vam aconseguir, cosa que parla bé de que vam estar sòlids defensviament durant bona part del partit”. També ressaltava la bona feina realitzada en el bloqueig del rebot (38 a favor, 30 en contra) que els va permetre gaudir de segones oportunitats, així com privar d’aquestes al rival.

El proper enfrontament serà diumenge (18:30) a Cerdanyola, una pista difícil on els blaus buscaran consolidar-se en el camí de la victòria.

Som Blaus!