CB CORNELLÀ – EL OLIVAR | DE LA NIT AL DIA EN 10 MINUTS

olivar cronica

Bon segon període | Els blaus marxaven amb 10 punts d’avantatge al descans en un 2n quart tancat amb parcial de 21 a 9

Segona part de dues cares | Passaven d’estar setze punts amunt a caure de nou

Minuts finals de sentència | Els de Saragossa van rematar el matx des del tir exterior

De la nit al dia. Tot semblava encarat quan el Sènior EBA arribava als 16 punts de diferència en sortir del descans molt endollat i decidit a trencar el partit. Però res més lluny de la realitat. En 10 minuts els de Saragossa deixaven amb la mel als llavis als jugadors de Xavi Pardina. 10 minuts que remodelaven el marcador passant d’una diferència favorable de 16 punts a mitjans del tercer període (55-39) a perdre-la al final d’aquest (59-59), i a convertir-se en adversa en el darrer (73-82). Amb aquesta derrota, els blaus tanquen la tercera jornada encara sense sumar.

Un primer quart de poc encert i falta de caràcter privava als de Cornellà d’iniciar el partit amb bones sensacions. A ritme molt lent, els punts arribaven, en la seva majoria, des de la línia de tir lliure. El rebot ofensiu va ser el punt més positiu dels primers 10 minuts, brindant segones oportunitats que tot i la baixa efectivitat, permetien als jugadors de Pardina no perdre control del partit.

Un triple de Pilan a final del primer quart, i 2 de consecutius a l’inici del segon, posaven al CB Cornellà per davant per primera vegada en tot el partit (28-24) i forçaven a l’entrenador visitant, David Valero, a demanar temps mort. Un minut que va aprofitar Pardina per passar de defensa individual a zonal, decisió que va descol·locar als joves jugadors de l’Olivar, arribant a col·lapsar el seu atac i deixant-los en tant sols 9 punts en tot el període. Des de la serenor i amb un joc interior-exterior equilibrat, els blaus van mantenir-se per sobre. Marín posava la cirereta a un bon segon quart amb un triple sobre la botzina que marcava el primer llindar important del partit (38-28).

A la represa i durant els 5 primers minuts del tercer període, els jugadors de Pardina van mostrar la seva millor versió. Amb rapidesa, efectivitat des de triple, però sobretot, agressivitat en defensa, van arribar a la màxima avantatge del partit (55-39). 16 punts de diferència que obligaven a Valero a tornar a parar el partit. I mentre que els rivals van sortir del temps mort revolucionats, els blaus van recolzar-se en el coixí de punts. L’encert va acompanyar l’empenta visitant i, amb 20 punts en 5 minuts, els de Saragossa empataven el partit al final del tercer període.

El darrer quart va transcórrer a la mercè dels aragonesos. Tant sols l’encert exterior de Pilan mantenia el ritme a meitat de període. Amb dos triples consecutius de l’11 blau, es col·locaven a 1 punt (71 – 72) a falta de 4 minuts. Però la dinàmica era espessa i les idees poc clares, quelcom que l’Olivar va saber aprofitar. Llegint molt bé les situacions i aprofitant l’avantatge dels seus jugadors interiors jugant oberts, van sentenciar el partit des de la línia exterior.

Amb la voluntat de revertir aquest fosc inici de lliga, els blaus visitaran la pista del CB Esparraguera el proper dissabte a les 18:30.