PRIMERA CATALANA | CB CORNELLÀ – TGN BÀSQUET | QUART TRIOMF PEL CO-LIDERAT

cbcornella-tgnbasquet-primeracatalana

El Sènior ‘A’ es desfeia per la mínima del TGN Bàsquet en un final d’infart (53-52)

Les blaves van trencar la imbatibilitat tarragonina per empatar-les al coliderat del grup

El Sènior ‘A’ superava el TGN Bàsquet a la cinquena jornada a Primera Catalana per sumar el quart triomf de la temporada. Les jugadores de Rafa Gutiérrez van patir per endur-se un partit que van dominar gairebé al complert i en què van arribar a tenir un avantatge de fins a 12 punts. Malgrat la igualtat, les tarragonines van anar per darrera al marcador durant la major part de l’enfrontament. Tant sols a falta d’1 minut van posar-se lleugerament per davant (51-52).


El duel començava erràtic. Amb els dos equips portant el joc a un alt ritme, les pèrdues i errades per precipitacions van ser freqüents durant la primera meitat de període. La segona, va venir marcada per la duresa dels dos equips, decidits a no cedir un davant de l’altre i a replicar cada cistella rival. Dos triples consecutius de les blaves (López i Garcia) tancaven el quart i marcaven la primera diferència real (17-8).

El segon període reanudava la ratxa de les de Cornellà. Un mini-parcial de 3-0 als dos primers minuts posava la màxima distància que les blaves tindrien respecte el TGN al marcador (20-8). Una distància però que les visitants anirien retallant progressivament. Arrabassant la batuta del partit al conjunt de Gutiérrez, i amb una Llanos molt efectiva des del perímetre, el duel tornava a la igualtat a l’arribada al descans (32-28).

L’equilibri de forces es va fer encara més evident al tercer període. Malgrat l’eficaç arrencada de les blaves, que amb un 8 a 2 de parcial tornaven a agafar aire, les tarragonines van reaccionar d’immediat. El gran paper defensiu d’ambdós conjunts feia que les cistelles anessin molt cares. Un frec-a-frec que va portar a iniciar els darrers 10 minuts amb el mateix decalatge que al descans (43-39).

L’últim quart va ser un cara o creu de 10 minuts. Tot i no perdre el lideratge, les de Cornellà van patir per a impedir el perill de que les tarragonines es posessin per davant. Però amb un minut i escaig restant, i a cop d’orgull, ho van aconseguir fer per primer cop en el partit (49-50). Un aventatge que, afortunadament, Pilan i Gabor van contrarrestar amb dos punts cadascuna. Així doncs, amb molt de patiment, el Sènior ‘A’ sumava la quarta victòria davant un, fins al moment, imbatut TGN que segueix encapçalant la classificació. Ara però, ho fa en coliderat amb els quatre següents classificats, d’entre ells el Cornellà, amb un balanç de 4-1.