CB CORNELLÀ – CB TARRAGONA | LA PRÈVIA AMB PRINCE ORIZU I GERARD RODRIGUEZ

portada PREVIA CBC CBT

Els blaus reben dissabte (18:05 – La Xarxa Canal FEB) al CB Tarragona en la 21ena jornada de la LEB Plata

Duel d’alt voltatge entre dos rivals directes amb fam de triomf

El #LEBPlataCBC disputa dissabte 13 de març el 21è matx de la temporada 2020-21. Amb un balanç de 6 victòries i 14 derrotes, els blaus ocupen actualment la dotzena posició, dues per sota del seu rival: el CB Tarragona. Els Tarragonins arriben a Cornellà amb un balanç propi de 12 desfetes i 8 triomfs, i havent-ne enllaçat tres de consecutius (contra Navarra, L’Hospitalet i El Prat). Venen doncs, a bon ritme i amb la directa posada, decidits a sumar la quarta victòria consecutiva. Davant però, es trobaran al conjunt cornellanenc, amb set de victòria i fam de recuperar les bones sensacions, per encarar aquest tram final de temporada amb la millor disposició possible.

De tot això, n’hem parlat amb dos dels protagonistes: Prince Orizu i Gerard Rodríguez. 

CB Cornellà (CBC): Sobre la derrota de la setmana passada a Navarra. Us passa últimament que comenceu el partit mentalment una mica aïllats i us passa factura amb el rival agafant-vos un avantatge que després heu de recuperar. Invertiu les forces amb fer-ho, us re-enganxu i aquest desgast, de moment, a les darreres jornades, us està deixant en desavantatge als moments crítics, els finals. Teniu detectat el per què aquests inicis? Què creus que us falla?

Gerard Rodríguez (GR): Principalment jo crec que és un tema de nervis, de que volem tots guanyar i no sortim jugant tan bé com podríem fer-ho. Després està també per exemple, la segona part contra Benicarló, que si que vam sortir tots ‘a tope’ i vam demostrar que quan defensem tots, quan estem tots concentrats, és quan realment juguem bé. El partit contra Navarra va ser una muntanya russa. Quan vam estar durs en defensa, concentrats, sumàvem molt, vam estar per sobre. Però quan teníem aquests nervis van ser quan ells van marxar al marcador. Ens fa falta això, sortir concentrats des del minut 1 i sent molt durs. 

CBC: Tenint això en compte, què heu de fer aquest dissabte contra Tarragona per tal d’aconseguir la victòria?

Prince Orizu (PO): El Gerard té raó, és qüestió de defensa. Necessitem començar forts defensivament, perquè l’ofensiva estarà allà. Crec que els que surtin d’inici han d’estar preparats per jugar, estar al 100%, per començar amb bon peu. Tots els membres de l’equip són talentosos ofensivament, però és qüestió d’estar centrats i preparats en defensa. Hem d’establir el tempo i ser durs defensivament, i a partir d’aquí, l’ofensiva arribarà. La defensa guanyarà el partit aquest dissabte. 

CBC: Aquest tram final de temporada és crucial per a les vostres aspiracions, però especialment aquests tres propers partits perquè us enfronteu contra els vostres rivals més immediats. Com els encareu?

PO: Serà dur perquè tots els equips volen guanyar ara mateix. Estem donant el millor de nosaltres als entrenaments, ens estem preparant el millor possible per estar llestos pel dia de partit i poder afrontar amb garanties aquest tram final. Mentalment crec que estem preparats, però hem de focalitzar-nos en els partits d’un en un, anar poc a poc, no pensar en tots els que queden. 

CBC: Quins creieu que són els vostres punts forts respecte a Tarragona i quins són els seus punts forts respecte a vosaltres?

GR: Crec que nosaltres a nivell interior som superiors, i podem jugar amb això per treure avantatge. I en quant a ells, la seva línia exterior ve fent molt bon percentatge d’encert. En general, som bastant semblants, i crec que la diferència vindrà marcada per l’equip que sigui més regular i jugui més dur. 

CBC: Valoreu la vostra evolució aquesta temporada. Com us veieu?

GR: Últimament no estic en el meu millor moment, però estic creixent molt aquí al CB Cornellà. Estem entrenant molt bé, crec que, fora dels últims resultats, estem treballant molt bé, i crec que estem fent una passa endavant per ser cada cop millors. 

PO: Per mi ha sigut una muntanya russa aquesta temporada. Ha sigut una temporada difícil perquè els resultats no han anat acompanyant però hem fet molta pinya i això ajuda a poder afrontar amb ganes els següents partits i a seguir treballant. Jo estic intentant contribuir al màxim, treballant cada setmana als entrenaments. 

CBC: Què n’espereu del que queda de temporda?

PO: Volem quedar-nos. Volem la permanència. Guanyar el proper partit i poder anar sumant el màxim el que queda de temporada. 

GR: Igual que diu el Prince, vull que la temporada que seguim sent LEB Plata. Els propers partits toca guanyar, dels 6 partits, si poden ser tots, tots. Si poden ser 5, doncs 5. Però volem guanyar els màxims possibles i donarem el 100% per tornar al club la confiança dipositada en nosaltres.


CONEIX-LOS MILLOR! Qui és més probable que…?