#LEBPLATACBC | LA (NO) PRÈVIA AMB ADRIÀ HERNÁNDEZ

Per segon cap de setmana consecutiu, el LEB Plata posposa la jornada lliguera per COVID-19. Els blaus, que la setmana passada no van poder enfrontar-se al CB L’Hospitalet (jornada 3) per casos de COVID-19 al conjunt veïnal, veuen com tampoc podran fer-ho aquesta castanyada al CP La Roda, ni dissabte 7 de novembre davant el Gran Canaria. El motiu: un cas positiu dins la plantilla cornellanenca. L’afectat es troba bé de salut, i cap dels altres membres presenta símptomes. Tanmateix, tots resten aïllats als seus respectius domicilis.

Malgrat la difícil situació, i abans de la detecció del positiu, vam parlar amb Adrià Hernández, dorsal 7 del primer equip masculí, en relació a la prèvia del partit davant La Roda. Vam fer-ho sobre l’afectació en el ritme de competició de la COVID-19, de la seva situació personal i del rival de dissabte. A més, tot i ser la seva onzena temporada vestint la samarreta blava, vam aprofitar per conèixer-lo també una mica millor.

portada web previa adria hernadez

CBC: La setmana passada vau trencar el ritme de competició per primer cop des que vau iniciar la pre-temporada amb la suspensió del partit davant l’Hospi. Una notícia que vau rebre a finals de setmana. Com us va afectar això?

AH: Ho vam aprofitar com un entrenament extra per poder-nos preparar pel partit d’aquesta setmana. Sí que ens trenca una mica la dinàmica de competició, però alhora ens ajuda a tenir un entrenament més per a fer-nos més compactes com a equip i a seguir treballant junts. 

CBC: Malauradament, serà una situació amb què, segurament, us trobareu sovint aquesta temporada. Quin impacte creus que pot tenir en el rodatge de l’equip i el ritme competitiu? Tenint en compte, a més, que sou un equip nou, acabat de pujar… 

AH: Malauradament sí que passarà sovint durant la temporada però crec que mentalment estem preparats per a que torni a succeir. Realment crec que ens pot afectar a nivell de rodatge si fossin un parell o tres partits seguits. Però si no fossin seguits, fins i tot ens podria anar bé a nivell d’aturada per tenir més temps per preparar-nos. 

CBC: Això implica però, haver de recuperar a posteriori, tots els partits ajornats en un període més curt de temps… Jugant entre setmana, o fins i tot més d’un matx per cap de setmana. 

AH: Sí que és veritat que haurem de jugar partits més seguits, però hem de veure la banda positiva. Intentarem agafar els errors d’un partit i aprofitar-los, ja que els tindrem recents, per no repetir-los al següent.

CBC: Personalment, vas tenir un any prou bo la temporada passada a Lliga EBA. Aquesta temporada, com una gran part de l’equip, t’estrenes a LEB Plata, una categoria molt més exigent. Com t’hi veus i com et trobes dins l’equip? 

AH: Em trobo força bé, sobretot molt il·lusionat i amb força ganes d’ajudar a l’equip. Ara al principi, doncs tantejant una mica el terreny: com es juga aquí i el ritme que implica, però em veig bastant bé i amb molta il·lusió de poder fer bé les coses. Com amb tot, ha d’haver-hi una adaptació, però jo crec que poc a poc m’aniré adaptant i això em farà tenir cada cop més confiança. 

CBC: Dissabte jugueu contra La Roda, un conjunt que ha disputat tant sols un partit, a camp de l’Hospi, precisament, on van perdre per 65 a 45. Quins trets del conjunt manxec el fan un rival perillós? 

AH: En aquest cas, el només haver pogut jugar un partit sí que afecta perquè només tens un ‘feedback’. Però sabem que haurem d’estar molt intensos en defensa i no despistar-nos en cap moment, perquè són un equip que els agrada atacar ràpid i fer molts tirs. I a partir d’aquí, hem d’intentar imposar el nostre ritme i córrer més que ells. 

CBC: Parles d’imposar el vostre ritme, quins aspectes del vostre joc i de les vostres qualitats, haureu d’explotar per tal de sumar el segon triomf? Seria el primer a casa… 

AH: No tenim moltes referències però sí que és veritat que hem d’intentar explotar el joc interior, i fer-ho amb moltes triangulacions. Buscarem que la pilota vagi ràpida i que la defensa no sàpiga on està. I, sobretot, intentarem apujar molt el ritme, ja que ells només tenen un partit a les esquenes.


EL PERFIL

AH1Nom i cognoms: Adrià Hernández Morata

Posició: Base

Alçada: 192cm

Any de naixement: 1997

Lloc de naixement: Cornellà de Llobregat

Ciutats on has viscut: Cornellà i Manresa

Què estudies / a què et dediques? He acabat d’estudiar un cicle superior d’animació virtual en 3D i programació de videojocs en 2D i 3D.

Quins idiomes parles? Català, Castellà i anglès.

Un lloc que t’hagi marcat: Disneyland París

Un lloc que t’agradaria visitar un cop es pugui: Islàndia

Un record o moment de la teva carrera esportiva: Guanyar-ho gairebé tot a mini de segon any (excepte dos tornejos).

Menjar preferit: hamburgueses

Menjar pre-partit: espaguetis amb gambes o a la carbonara

Manies abans o durant el partit: cap, la veritat.

Què et fa únic com a jugador? Visió de joc i la passada

Què se’t dona especialment bé? Cuinar receptes amb el robot de cuina.

Què se’t dona fatal? Estar quiet

Una sèrie: Vikingos

Una ‘peli’: Cars

Un llibre: Sin Noticias de Gurb

Una cançó: qualsevol antiga d’Estopa

Un ídol: Fernando Alonso