CB CORNELLÀ – CB VALLS NUTRION | LA TERCERA A LA BUTXACA (81-55)

CB Cornella - CB Valls - LIGA EBA 2019-20

Un inici i final de partit espectaculars donen una victòria solvent al Sènior EBA

Els blaus van imposar-se al CB Valls per sumar el tercer triomf de la temporada, el segon consecutiu

El Sènior EBA s’imposava dissabte al CB Valls per 81 a 55. Amb una arrencada de partit espectacular, que es va transformar en un parcial inicial de 19 a 0 en 7 minuts, el conjunt dirigit per Juan Couto deixava el camí de la victòria asfaltat. Vuit punts gairebé consecutius del rival retallaven sis punts a final del primer període i tancaven el quart amb 21 a 8 al marcador.

Amb la confiança de la superioritat al còmput de punts i la solidesa fruit del bon joc col·lectiu, els blaus van mantenir un alt ritme durant el segon període que, aquest cop, els rivals van saber igualar. Un quart equilibrat i especialment ofensiu en què va dominar el bàsquet ràpid. Amb 41 a 29 al lluminós, el partit arribava al descans, i deixava la segona part oberta malgrat el bon coixí de punts dels blaus.

Una primera part especialment ofensiva dels cornellanencs va venir calmada per un tercer període centrat en l’estructura defensiva. Sabien que per aconseguir el triomf havien de salvaguardar l’aventatge obtingut durant el brillant primer quart. El tercer període va ser doncs d’impàs, de calma i d’amansar els intents d’embranzida rival. Deixant-los en tant sols 14 punts – i fent-ne 17 – els de Cornellà encaraven els últims 10 minuts amb 15 punts de diferència (58-43).

Amb la tranquil·litat de tenir una distància solvent, els blaus van arrencar l’últim període amb la intenció de segellar el triomf. En una nova ofensiva que va agafar als tarragonins descol·locats, el Sènior EBA va castigar els errors rivals per a engreixar un aventatge que, al minut 6, tornava a alçar-se fins als més de 20 punts (72-50). Fent un final de període fantàstic, amb un Cabrera especialment encertat, els jugadors de Juan Couto van sentenciar la tercera victòria de la temporada (81-55).

El proper partit serà dissabte a les 18:30 a Saragossa.


ESTADÍSTICA