LIGA EBA | ESTRENA VICTORIOSA DEL SÈNIOR EBA

CB Cornellà - Palma Air Europa - liga eba

El Sènior EBA estrena la temporada regular superant el Palma Air Europa (77-76)

Els blaus van decantar la balança al seu favor gràcies a la regularitat de la segona part

El Sènior EBA estrenava la Liga EBA 2019-20 a casa. Davant del seu públic, els blaus van sumar la primera victòria de la temporada en un xoc igualat, jugat a un alt ritme, però decantat a favor dels locals gràcies a la consistència i la regularitat de la segona meitat.


INICI D’ESTIRA I ARRONSA

El matx arrencava amb un primer quart reflex del que s’esdevindria durant l’enfrontament: un partit ràpid, elèctric i intens. Malgrat les bones sensacions generals, els cornellanencs van pagar els errors en atac amb punts fàcils del Palma que va estirar-se al marcador  a meitat de període (8-14). Reconstruint-se des del darrere, van anar retallant distància fins posar-se per davant amb un triple de Guàrdia al min.8 (19-18).

Una volta de truita que poc va durar. L’encadenament d’errors defensius va propiciar un parcial de 0 a 8 en contra que posava el 19-26 de final de quart. Un parcial ampliat fins els 10 punts que feia saltar les alarmes al bàndol blau (19-28). Però tornant a solidificar-se defensivament, pujant l’agressivitat i introduint un 2c1 central després de bloqueig directe, els homes de Couto van parar la sagnia de punts visitants.

La manca d’efectivitat ofensiva però els impedia acostar-se al marcador. El desaprofitament d’ocasions, sumat a 5 punts consecutius dels balears, resultaven en una nova estirada visitant que posava la màxima del partit (22-35) al min.5. Couto aturava el cronòmetre. A partir d’aquí, i amb calma, la defensa tàctica va donar excel·lents resultats. Amb Belver especialment protagonista, els punts de contraatac i el rebot ofensiu, van servir per avançar progressivament fins posar-se a un punt al descans (38-39) gràcies a un triple de Guirao sobre la botzina.


EL DESENLLAÇ FINAL

La segona part va ser molt més planera. Malgrat l’inici esbolotat, de pèrdues i errors a ambdues bandes, el tercer es va convertir en un quart d’intercanvi de cistelles. Dues bones accions defensives a final de període posaven als blaus per davant per segon cop al matx. Però per primer cop, iniciaven un quart amb el control del marcador (58-55).

A l’últim període vam veure els millors minuts de joc blau. Estaven còmodes, i això es va traduir en confiança. El Palma va alternar diferents variants defensives per tal d’evitar que els cornellanencs agafessin un aventatge solvent. Dos triples consecutius dels balears trencaven amb el domini absolut del Cornellà i amenaçaven a falta de minut i mig (67-65). Però els locals van saber jugar els darrers instants amb temperància per acabar sumant la primera victòria de la temporada (77-76).

El proper partit serà dissabte a les 20h a camp del CB Mollet.