JUAN COUTO, ALS ENTRENAMENTS DE LA SELECCIÓ ESPANYOLA ABSOLUTA

WhatsApp Image 2019-02-20 at 09.11.30

L’Associación Española de Entrenadores de Baloncesto organitza, des de fa 14 anys, la «Setmana d’Entrenaments» en què tècnics qualificats poden assistir a entrenaments d’equips ACB i LEB i, ara, amb les finestres FIBA, també als de la selecció espanyola. Juan Couto, coordinador i director tècnic de la secció masculina del club, va estar seleccionat entre els 15 privilegiats per a assistir a la primera d’aquestes setmanes amb la selecció absoluta.

El tècnic blau es va desplaçar a Guadalajara per assistir als entrenaments preparatoris pels últims dos partits classificatoris pel mundial. De dimarts a dijous, els 15 tècnics – vinguts de Brasil, Itàlia, Perú, Astúries, Ciutat Real, Madrid, Navarra, Saragossa, València i Barcelona – van participar ens les sessions de Sergio Scariolo i el seu equip.

«Los entrenadores ayudantes nos contaban qué es lo que iban a realizar y al final, nos venían a comentar como había ido y a preguntarnos como lo habíamos visto», explica el coordinador blau. A banda de la formació a pista, «el lunes por la noche tuvimos una reunión con los técnicos ayudantes, y el martes con Scariolo«, en què els van explicar com preparen els partits i els entrenaments i com organitzen les càrregues de treball. 

Una experiència rica a nivell formatiu però també molt útil com a xarxa social, «para conocer entrenadores de distintos sitios que te cuentan como es su día a día, cuales son sus preocupaciones… Sirve de puesta en común y, a la vez, entre nosotros, de resolución de problemas«. És per això que Couto no dubta en afirmar que «si puedo, el año que viene haré otra parecida, o la misma».