DERROTES PER LA MÍNIMA DEL SÈNIOR FEMENÍ I EL SÈNIOR B

senior fem
A l’esquerra, Briegas, dorsal 14, i a la dreta, Tàpia, dorsal 8, durant el partit de dissabte a Rubió i Ors contra el Manyanet Reus. Foto: Paco Eloy

 

Cruel derrota del sènior femení que va perdre de tant sols un punt davant un equip molt intel·ligent que va gaudir de gran encert els minuts finals

El sènior femení va sumar la dotzena derrota dissabte en caure contra el Manyanet Reus, un equip de mitja taula amb molta intel·ligència col·lectiva i un gran joc organitzat. Les jugadores de Leandro Najmanovich van jugar un partit excel·lent. Amb molta regularitat i solidesa, van lluitar i controlar les múltiples i constants variants defensives que les rivals els proposaven.

Amb incessants canvis, les tarragonines van plantejar un partit on van combinar defenses de 2-3, 3-2, 1-3-1, i fins i tot passant d’individual a zona durant una mateixa possessió. Aquest aspecte va ser clau per a que les blaves no arribéssin a marxar mai en el marcador, i per a que es desgastessin física però sobretot mentalment. «Ens va costar bastant llegir-ho (les defenses). Som un equip molt jove i si a més, hem de pensar tant, tirar tant de maduresa, realment ens costa», comentava l’entrenador blau al respecte.

Va ser doncs, un partit on la màxima lluita va ser contra elles mateixes. El Manyanet els va posar les dificultats, però elles van haver de superar les barreres personals de l’ansietat i la negligència, que van aparèixer en certs moments determinants del partit. «Ens obrien portes amb una gran trampa i nosaltres hi queiem constantment. L’ansietat ens feia intentar acabar ràpid les accions quan necessitaven un plus de maduresa i de paciència», explicava Najmanovich. Tot i així, les blaves van saber aguantar el partit amb molta constància i regularitat, i mostra d’això és el resultat final.

Tant sols un punt les va separar de les visitants, que van encarar els últims dos minuts del partit amb molt d’encert. En especial Samper, dorsal 12, els va fer molt de mal, en anotar 9 dels últims 11 punts del Manyanet Reus, entre ells dos triples que van acabar per estovar els ànims de les blaves, i van valer un partit que les tarragonines van haver de suar per endur-se. «Li dono molt de valor a que vam arribar fins a l’últim minut amb opcions, i només l’encert brutal de la jugadora número 12, ens va restar la possibilitat de guanyar», comentava tranquil Najmanovich. 

Era un partit que en cas de victòria hagués donat un gran respir a les blaves, pel fet que les de Reus estan per sobre a la classificació, i amb el que això hagués aportat a l’ànim i confiança de l’equip. Tanmateix, tampoc era un dels duels marcats en vermell per l’entrenador blau, aquells que han de guanyar sí o sí per tal de mantenir la categoria. «No va poder ser i és una llàstima, però ens ha de servir per entendre que els partits duren 40 minuts i que s’han de lluitar fins a l’últim segon», assegurava Najmanovich, el mateix qui afirmava estar orgullós de certs aspectes de l’actitud de les seves jugadores, tot i que encara els falta assolir un grau de maduresa col·lectiva que les porti a entendre que tots els esforços són importants, tant el físic om el mental; de la mateixa manera que ho són els petits detalls.


El sènior B masculí va perdre de dos un partit marcat per les baixes, que tot i així van lluitar fins al final

El Sènior B es presentava al partit contra el Ploms Salle Reus amb tres baixes i tant sols nou jugadors, tot i que el nombre d’efectius baixaria a mesura que avancés el partit. Al segon quart, per dues trompades, dos homes més van haver de veure la resta del matx a la banqueta lesionats; mentre que a l’inici del tercer període, Bozal, dorsal 20, va ser expulsat després de cometre la cinquena personal. Sense ell, l’equip quedava amb tant sols 6 jugadors per a disputar la segona part del duel.

Pràcticament sense canvis, els blaus van reaccionar de la millor manera possible. Els restants van carregar-se l’equip a les esquenes, i amb feina constant i encert en la presa de decisions, van arribar a col·locar-se per sobre al marcador. A falta de menys d’un minut, el sènior B mantenia un sol punt d’avantatge sobre el Ploms Salle Reus. Però els blaus no van ser capaços d’anotar una cistella vital per sentenciar el partit, en canvi, els tarragonins sí que ho van fer. En un error defensiu dels blaus, els de Reus van trobar un tir de tres alliberat, que van convertir per a situar-se dos punts per sobre. Restant només 7 segons i amb possesió pels cornellanencs després de temps mort, el Sènior B va intentar un moviment tàctic que els va aconseguir espai per a executar el tir, però sense sort a l’hora de la resolució. Així s’arribava al final del partit, amb poca sort pels blaus tant en les lesions com en l’encert final.

«Ens està costant arrencar… Aquest 2017 ens està costant ser capaços de guanyar partits», comentava l’entrenador blau Miguel Ángel Platel, «i necessitem entrar l’abans possible en el camí de la victòria per a no complicar-nos molt més l’existència. Però tot passa per recuperar jugadors, per ser-hi tots i per entrenar més i millor». Els blaus tindran una nova oportunitat la setmana vinent a domicili contra l’AE Claret. 

Som-hi blaus! Som blaus!