DESPRÉS DE QUATRE PARTITS SENSE CONÈIXER LA DERROTA, AQUEST CAP DE SETMANA L’HAN TORNAT A DEGUSTAR

Des d’aquella primera victòria a Saragossa al tercer partit de lliga, els blaus no havien tornat a perdre

Un nou final ajustat s’ha resolt en derrota pel Cornellà que havia arribat a guanyar de 15

Dissabte, davant un Sant Nicolau que només havia guanyat un partit contra el cuer de la lliga, els blaus van perdre per un ajustat 76 a 77, trencant així la ratxa de victòries.

En un nou final igualat, la fortuna aquest cop no va estar del costat del Cornellà que veia com se li escapava un partit que havia arribat a dominar per 16 punts. L’entrenador blau, Marc Solanes, culpava la manca de concentració durant el partit i la poca capacitat de reacció quan els de Sabadell van començar a remuntar la gran distància de punts que els separava. «Quan vam mantenir el ritme del partit vam arribar a estar 15 punts per sobre. A partir d’aquí, ells van agafar la iniciativa en el ritme i no vam tenir capacitat de resposta», comentava Solanes.

El partit començava amb un joc marcat per l’alt percentatge d’encert per part d’ambdós equips, donat, en part, per la baixa intensitat en defensa, quelcom contrari a la idea de joc dels blaus. No només va ser un quart marcat per l’alta efectivitat, sinó que també ho va estar per la igualtat. Al final del primer període el parcial era de 27 a 27. Al segon quart, el Sènior va corregir al darrere, i va portar el partit pel camí que els interessava. Van pujar la intensitat defensiva, i van mantenir el ritme efectiu, amb la qual cosa van aconseguir distanciar-se al marcador i establir un primer fonament que els permetés acabar de construir la seva obra d’art. Arribaven a la mitja part amb 7 punts per sobre el Sant Nicolau. Una distància curta, però que els donava prou matalàs per sortir confiats a rematar el partit.

I així va ser. Els blaus van començar la segona part llançats. Amb un alt ritme de joc i facilitat per trobar cistella, anaven augmentant la distància al marcador, fins arribar a col·locar-se 15 punts per sobre. Però el Sabadell no es va quedar de braços creuats i a base de tàctica, alternant i provant sistemes defensius diversos, van acabar per trobar el que va aturar l’embranzida blava. Combinant pressió als bases blaus i una defensa zonal, els visitants van prendre el control del partit, i el Cornellà es va deixar remuntar una distància que semblava insuperable. A tan sols tres minuts per acabar el partit, tot estava per decidir, i arribaven de nou, a un final molt ajustat amb l’emoció a flor de pell. Tanmateix, a diferència de la setmana passada, els blaus venien de perdre una gran avantatge sobre el rival, la qual cosa, psicològicament, pesava.

Per una banda, els ràpids contraatacs dels Sabadellencs, i per l’altra, els tirs fallats dels locals, feien caure al Sènior A per la mínima (76 – 77). Una derrota dura perquè des d’aquella primera victòria a Saragossa en el tercer partit de lliga, no havien tornat a perdre. Solanes es lamentava, sobretot, per la feina feta durant la setmana, remarcant que ja havia advertit que els números del  C.E. Sant Nicolau i els seus «eren molt semblants i que l’única diferència havien estat els finals igualats».

La propera jornada serà dissabte a les 18.30 a Arenys, un partit que es preveu renyit i molt interessant.

Som blaus!