ENSOPEGADA A MALLORCA DEL SÈNIOR EBA

El primer equip del club cau a Mallorca davant el Calvià per 86 a 69

Diumenge el Sènior EBA volava a Mallorca per enfrontar-se al Calvià, equip que se sabia dur i dificultós, per la seva maduresa i qualitat; i a això, s’hi sumava el fet que jugaven a casa, una pista on es necessita més que encert per guanyar-hi.

Els homes de Solanes arribaven al partit motivats, després de la derrota per la mínima davant el Collblanc la jornada anterior a casa. Tenien ganes de canviar la tendència i sumar una nova victòria. Però no va poder ser així, els blaus van jugar bé però els balears van ser millors: van tenir més encert exterior, van dominar el rebot i van guanyar a l’u contra u. «Van dominar les facetes bàsiques del joc i el partit en la seva globalitat», explicava Marc Solanes, entrenador del primer equip.

Van dominar les facetes bàsiques del joc i el partit en la seva globalitat.

Durant la primera part el partit va estar molt igualat. Amb intercanvis de cistelles, i un alt ritme de joc per part dels dos equips, es va veure un duel molt energètic i distès. Els jugadors gaudien, i els espectadors també. Els parcials reflectien l’equilibri que hi havia hagut a pista durant els dos primers períodes. Al final del primer, tant sols dos punts separaven als locals dels blaus (17 – 15), mentre que al segon, on el ritme anotador va pujar, el marcador es va enfilar a 41 – 38. De nou, un quart ajustat on els Mallorquins tant sols havien aconseguit imposar-se d’un punt als cornellanencs. En total, tres punts els distanciaven. Tres punts insignificants que obrien les portes a qualsevol resultat a la segona part.

Però els blaus estaven pecant de seguir el pas a un equip molt potent a casa seva. I tal i com havien mantingut aquest ritme durant la primera part, el van perdre a la segona, quan, en un seguit de tirs ben defensats, el Calvià va aconseguir certa distància amb efecte molt nociu ànimicament pels blaus. Cada punt que els separava pesava més i així, els locals van anar ampliant la diferència fins a aconseguir el 86 a 69 final. «Vam tenir bon ritme ofensiu a la primera part, però en l’inici de la segona ells van anotar tirs ben defensats i vam baixar els braços», comentava Solanes.

És un resultat inesperat per l’amplitud de punts entre els dos equips, però era un partit, i una pista, on es podia perdre. El més important és que no arrosseguin aquesta derrota, que la deixin enrere i mirin endavant. Queda molta lliga i van pel bon camí.

Som-hi blaus!