CRÒNICA | F4 LLIGA CATALANA | EL LEB PLATA, A LES PORTES DE LA FINAL

portada web Prat CBC F4 Lliga Catalana
Foto: J.A. López | CB Cornellà

El #LEBPlataCBC cau a les semifinals de Lliga Catalana

Els blaus van veure’s superats per un potent CB Prat amb més rodatge (80-65)

El #LEBPlataCBC tenia el cap de setmana la clausura de la primera competició de la temporada. Una setmana abans de l’inici de lliga regular, els blaus afrontaven el tram final de Lliga Catalana, amb l’emoció i les ganes que una semifinal mereix. Malgrat les tres baixes, que els van fer mesurar-se al potent CB Prat amb plantilla curta, els jugadors de Juan Couto van donar la cara durant els 40 minuts de partit.

Un primer quart de màxima igualtat i alternança en el lideratge del marcador feia preveure un duel elèctric i anivellat (28-25). L’alt ritme d’anotació però, va ser insostenible per als de Cornellà. A mesura que van anar passant els minuts del segon període, van notar la manca de rotacions, i van perdre pistonada davant d’un CB Prat letal des de línia de 3.

A remolc, i amb la desesperació de veure com l’encert no acompanyava les ganes d’aferrar-se al resultat, els blaus van acabar cedint els darrers instants del quart. Una relaxació que va acabar de segellar un parcial desfavorable de 18 a 8 que va marcar la primera diferència important al descans (47-33).

A la represa, els de Cornellà van sortir conscienciats de la importància de frenar la sagnia ofensiva dels pratencs. La segona part, d’alternances defensives, va fer baixar el ritme d’encert rival. Aspecte que, tot i sumat al magnífic paper dels interiors Ignasi Belver (14 pts 5/8 T2, 4/6 TLL) i Prince Orizu (15 pts 5/8 T2, 5/8 TLL), va ser insuficient per a rebaixar la distància perduda al segon quart. Tanmateix, els del Prat, tampoc van poder ampliar-la (16-13 i 17-19).

Un 2+1 d’Orizu a falta de 4 minuts posava al conjunt de Juan Couto a 12 punts. Però els del Prat no els van donar opció de trencar la barrera dels 10 punts i van segellar el seu passi a semifinals amb uns darrers minuts de recuperació de l’encert. Les conclusions pels blaus, però, són bones i ja miren al proper cap de setmana d’estrena de la Lliga Regular. El CB Cornellà s’estrenarà a la LEB Plata dissabte a les 18:30 a la pista del Pardinyes.