AJORNAMENT I REESTRUCTURACIÓ DE LES COMPETICIONS FCBQ

  • Les competicions de la Federació Catalana de Basquetbol començaran al 2021.
  • L’òrgan del bàsquet català restructura el sistema competitiu per tal de fer-lo viable.

CONTEXT

El 14 d’octubre coneixíem la pròrroga de l’inici de les competicions tutelades per la Federació Catalana de Basquetbol. Degut a l’empitjorament de la situació epidemiològica, l’FCBQ endarreria 15 dies el començament de les seves lligues. Una mesura que es va veure ampliada en 15 dies més el 28 del mateix mes.

El 29 d’octubre, la Generalitat de Catalunya anunciava noves mesures de contingència davant la segona onada per COVID-19. Una d’elles, afectava directament el món de l’esport en general, i el Club Bàsquet Cornellà en concret: la suspensió de tota activitat esportiva. Els entrenaments del club, quedaven doncs cancel·lats des del 30 d’octubre i fins el 13 de novembre.

El passat dijous, 12 de novembre, el govern de la Generalitat comunicava la pròrroga de les mesures anunciades el 29 d’octubre durant 10 dies més. Per tant, i si no hi ha alteracions, la suspensió dels entrenaments queda ampliada fins el 23 de novembre.


NOU SISTEMA DE COMPETICIONS

La Federació Catalana de Basquetbol, per la seva banda, publicava divendres 13 de novembre la impossibilitat de mantenir l’actual sistema de les seves competicions, degut a la incapacitat de recuperar la gran quantitat de partits suspesos dins dels terminis establerts i la negligència de començar la competició de forma inmediata havent-se suspès els entrenaments durant 25 dies.

Així doncs, l’òrgan del bàsquet català anunciava divendres la reestructuració competitiva que afecta directament a tots els nostres equips – a excepció del LEB Plata – . 

Els procediments són els següents:

Campionats de NO Promoció

  • S’anul·len els calendaris publicats, tant de Catalunya com d’àmbit territorial (Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona).
  • Com a norma general, els actuals grups de 12 o 10 equips es reconvertiran en dos subgrups de 6 o 5 que jugaran pel sistema de bombolla (2 jornades consecutives davant el mateix equip).
  • Per la resta de campionats no inclosos en el paràgraf anterior, el Comitè Esportiu en definirà el sistema de joc.
  • La data d’inici de tot aquests campionats serà el 17/01/2021.
  • Les fases finals d’aquests campionats es definiran en funció de l’evolució de la pandèmia.

Campionats de Promoció de Barcelona

  • Es mantenen els calendaris, partits i dates actuals de la primera fase a l’espera de l’aixecament de les restriccions.
  • L’FCBQ està desenvolupant una alternativa lúdica i competitiva no presencial per posar en marxa un cop sigui possible tornar als entrenaments -Proposta provisional #BàsquetMaiPara-.
  • De cara a la segona fase de la competició, que mantindrà els nivells A, B, C i D, sense subdivisions, la primera jornada serà el 24/01/2021 i es jugarà també mitjançant el sistema de bombolles.