CB TARRAGONA – CB CORNELLÀ | EL SÈNIOR EBA AVANÇA LES CAMPANADES

Foto: Pere Ferré | Diari de Tarragona
Foto: Pere Ferré | Diari de Tarragona

Els blaus superen el CB Tarragona i donen la campanada a la pista del líder (75-85)

El Sènior EBA sumava dissabte la novena victòria de la temporada, la quarta consecutiva, a la pista del líder, el CB Tarragona. Els tarragonins, imbatuts a casa, es van veure sorpresos per la forta embranzida inicial dels de Cornellà que els va avançar ràpidament al marcador. Tot i l’esforç regular dels locals per donar la volta a la truita, l’encert i la solidesa blava van impedir qualsevol intent de reacció rival.


El partit encetava amb una forta arrencada dels cornellanencs, que agafava als locals a contrapeu i es traduia en un parcial inicial de 2 a 10. Un parcial que els impulsava al marcador i els injectava una bona dosi de confiança que van aprofitar amb intel·ligència. Beneficiant-se del desencert exterior local, i a partir del control del rebot, els blaus van imposar un joc ràpid i vertical sota la batuta de Guàrdia.

Amb 14 a 21 a l’electrònic arrencava un segon quart en què Xavi Guirao va tornar a brillar. L’elevat ritme de joc, acompanyat de l’encert exterior, va tallar les ales en el moment just als tarragonins que, impotents, veien com qualsevol intent d’acostar-se al marcador era contestat per un parcial blau que engreixava encara més la distància. Un cara a cara elèctric que, al descans, ja es decantava molt favorablement pels blaus (31 a 43).

El tercer va ser l’únic període de domini local. Aprofitant el desencís i l’excés de confiança dels de Cornellà, els tarragonins van tancar un parcial de 20 a 11 en 7 minuts que alenava el clatell dels blaus en posar-se a tir de tres (51-54). La reacció però, va ser contundent. Couto aturava el partit, i els jugadors responien. Refent-se defensivament, van aturar la sagnada de punts rival i van iniciar el que serien els millors minuts de joc dels de Cornellà.

En un darrer quart espectacular, els blaus van sentenciar des de la línia de tres amb Guirao de nou com a protagonista (32 punts). Amb alts percentatges en tir de camp, els jugadors de Juan Couto no van deixar opció als tarragonins de tornar a acostar-se al marcador i van segellar el novè triomf de la temporada, el més prestigiós (75-85). El Sènior EBA cloïa així el 2019 amb victòria, però sobretot, amb molt bones sensacions.