EL CB CORNELLÀ S’AFEGEIX AL MANIFEST DEL MÓN DE L’ESPORT CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

lona per la igualtat

El Club Bàsquet Cornellà s’adhereix al manifest institucional contra la violència de gènere, així com el del món de l’esport promogut pel Consell Català de l’Esport. El proper 25 de novembre se celebra el dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones i el club, com a entitat social i esportiva, vol sumar-se a la tasca de divulgació, de protesta i reivindicació.

Des del Club Bàsquet Cornellà i des del món de l’esport ens adherim al Manifest Institucional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Volem denunciar i lluitar contra la violència masclista, les violacions, les agressions sexuals, l’assetjament, el tràfic i l’explotació de dones perquè ens cal educar, saber i reconèixer la necessitat que totes tenim de viure en llibertat, sense riscos per a la nostra integritat física i per als nostres cossos.

Necessitem més recursos i suport perquè totes les dones en situació de violència masclista puguin trencar el silenci, se’n puguin sortir i recuperar-se. Necessitem prevenció, perquè la violència no sigui una opció vàlida en les relacions de parella. Necessitem més professionals especialitzats en l’atenció a filles i fills de dones que han patit violència, perquè el futur de casa nostra sigui un país lliure de violència masclista.

Des de la nostra entitat ens comprometem a avançar en la construcció d’una societat i un esport que camini amb uns valors allunyats de qualsevol tipus de violència, des de el respecte, el treball en equip, la lluita, l’esforç i la superació. Un compromís basat en una visió integral d’abordatge de les violències sexuals, també en l’esport, i amb la voluntat d’explicar què són.

Perquè no volem més violència contra les dones, perquè tenim dret a ser nenes i dones lliures. Contra cap dona, contra cap nena, ni a l’esport ni en lloc! 

Dissabte 24 de novembre abans del partit del Sènior EBA (19:30 – Parc Esportiu) es llegirà el manifest.

violenciagenere