BASKET NAVARRA – CB CORNELLÀ | LA PRÈVIA AMB ADRIÀ HERNÁNDEZ I CEDRIC BELEMENE

El #LEBPlataCBC visita la pista del Basket Navarra en la 20a jornada de la LEB Plata

Els blaus busquen iniciar el mes de març sumant la setena victòria de la temporada

El LEB Plata estrena dissabte 6 de març un mes de quatre finals. El desenllaç d’aquestes quatre jornades serà decisiva per a assolir l’objectiu màxim del conjunt: la permanència. Sobre tot això n’hem parlat amb Adrià Hernández i Cedric Belemene, jugadors del primer equip masculí. 

portada navarra cbc


CB Cornellà (CBC): Dissabte passat vau patir una derrota dura davant el Benicarló perquè, malgrat vau ser capaços de capgirar un marcador quan tenieu 21 punts en contra, després de posar-vos per davant, se us va acabar escapant la victòria. Com esteu?

Cedric Belemene (CB): La derrota de l’altre dia contra Benicarló va ser molt desafortunada perquè veníem d’una molt bona setmana d’entrenaments i estàvem preparats. I tenint en compte la bona feina que havíem estat fent durant la setmana, i remuntant tants punts, acabar perdent va ser un cop dur. Però veure’ns capaços de sobreposar-nos a la situació per donar la volta al marcador va ser una apujada de confiança per a l’equip. Després d’això només ens queda seguir i centrar-nos en el proper partit. 

Adrià Hernández (AH)Jo veig a l’equip bé. Perquè estem entrenant molt bé però hem de sortir millor als partits. Perquè de vegades pequem d’excés de confiança perquè venim d’una bona setmana d’entrenaments i no sortim prou centrats a pista, i en aquesta lliga si et descentres uns instats estàs perdut. 

CBC: Aquest dissabte jugueu la primera final del mes de març perquè realment teniu quatre partits contra quatre rivals directes, que més o menys s’estan jugant el mateix que vosaltres. Com d’important és guanyar dissabte?

CB: A partir d’ara tots els partits que queden són finals, com dius, per tant, el de dissabte és molt important. Navarra ve de perdre contra Tarragona, i estan a un nivell molt similar al nostre, per tant, dissabte crec que serà un partit competit i que tenim possibilitats de guanyar. Si fem les coses bé i fem una sortida sèria, crec que tenim moltes possibilitats d’endur-nos el triomf.

AH: Es un equipo con mucho talento, que juega muy bien, y es peligroso en ese sentido. Pero creo que a nivel de equipo, si vamos como conjunto, y salimos centrados, creo que tenemos muchas posibilidades de salir con victoria y encarar bien los otros tres partidos y sacarlos sí o sí porque son importantes. 

CBC: Quins aspectes de Navarra com a equip heu de tenir especialment en compte per tal frenar-los?

CB: El moviment de pilota, i és un equip que ens pot córrer si no estem atents. Hem de treure’ls confiança en aquest aspecte per poder prendre el control del partit. 

CBC: Quins aspectes heu d’explotar per pode guanyar?

AH: Sobretot treballar a partir de pilota interior i a partir d’aquí generar joc, i els rebots, sobretot defensiu per intentar córrer. Com més contraatacs puguem generar millor. 

CBC: Adrià, portes uns mesos fora de la pista per lesió. Com estàs i com vas evolucionant?

AH: Estic bé, portava dos mesos i mig aturat i aquesta és ja la segona setmana que estic corrent. A partir de la setmana que ve, segurament començaré a entrar a pista ja en situacions puntuals als entrenaments, i en principi, d’aquí tres – quatre setmanes, ja estaré plenament a disposició de l’equip. 

CBC: Cedric, com estàs veient la teva evolució dins l’equip?

CB: De moment em veig molt bé. De vegades et creus que saps coses, i amb el temps te n’adones que no, i veus que has après i has millorat. Personalment estic intentat aportar el màxim que puc i així cada setmana anar sent una mica millor.