JUAN COUTO I RAFA GUTIÉRREZ, NOUS DIRECTORS TÈCNICS

Diseño sin título

Couto i Gutiérrez, nous directors tècnics i coordinadors

Couto portarà l’escola de bàsquet i l’estructura masculina; Gutiérrez, la femenina i el seu 1r equip

Ferran Laviña, segueix al capdevant de la directoria tècnica sènior

Couto i Gutiérrez són els nous pilars de l’organigrama tècnico-esportiu del club. Juan Couto torna al club una dècada després de la seva partença a Molins. Durant aquests 10 anys el tècnic gallec ha portat la coordinació del club citat i ha dirigit el Sènior a femení (2015-2018) amb el qual va aconseguir l’ascens a Copa Catalunya. Les cinc temporades anteriors va ser al front del Sènior A masculí, pujant-lo de tercera catalana a primera. Abans, al CB Cornellà, va ser ajudant del primer equip masculí (llavors a LEB Plata), va portar el Sènior B masculí de Copa Catalunya, així com a nombrosos equips exitosos de formació. Couto passa a ser responsable de l’escola de bàsquet i de l’estructura de club masculina. El repte, l’encara «con muchas ganas y mucha ilusión pero con cautela, sin querer hacerlo todo el primer día».

Gutiérrez, per la seva banda, porta un quart de segle lligat al bàsquet femení. 25 anys d’experiència però el primer any com a blau. Ve d’acumular nombrosos èxits esportius amb la JET, el Santfeliuenc, l’escola Sant Gervasi, el Segle XXI i amb la FCBQ dins del programa de PDP i de seleccions. Els seus orígens venen del CB La Llagosta. En la seva primera temporada a la casa, combinarà la direcció tècnica amb el mestratge del primer equip femení, en un projecte que dibuixa amb molta il·lusió i en el qual «em trobo molt còmode». Els objectius: «posar a la jugadora com a centre del club. Treballar per a que pugui donar el màxim dins del seu nivell, per donar la màxima qualitat d’entrenaments i sobretot, ho farem amb persones ben formades». Mirant a l’horitzó, el llindar està traçat. «Volem recuperar, a nivell de competició, el que havia estat Cornellà fa uns anys. Tornar a ser una entitat de referència dins del bàsquet femení. Dins d’aquest global, continuar amb les línies de treball obertes positives pel club i obrir-ne altres de noves per tal de donar aquesta qualitat extra».

Els objectius per part de Couto a la banda masculina, són similars. «A corto plazo y a nivel particular, quiero conocer rápidamente a las familias, a los equipos, mostrarles el proyecto que traemos, y ser transparentes con todo lo que hacemos«. Tot això per cimentar la base d’un projecte que vol «que todos los equipos tengan un ADN similar, parecido, donde el jugador de Cornellà esté visto con unos mismos fundamentos». Per altra banda, també agafa preferència «la formación de nuevos entrenadores. Hay muchos entrenadores que tienen una larga trayectoria en el baloncesto catalán y queremos que esos sean los que colaboren y ayuden a formar a nuevos entrenadores jóvenes de la casa».

Amb les idees clares i el pols ferm, Couto i Gutiérrez obren una nova etapa esportiva per al club.

Benvinguts!