QUÀDRUPLE REPRESENTACIÓ BLAVA AL CAMPIONAT D’ESPANYA DE SELECCIONS MINI

miniseleccio
D’esquerra a dreta: Laia Oliva, del Kubicat Mini A fem, durant la final del torneig (Foto: FEB). Simon Aguilera, Gerard Alexandrescoff i Iker Garmendia del Club Delfos Mini A masc, a l’aeroport camí de San Fernando (Foto: CB Cornellà).

Quatre representants del club emprenien dissabte el viatge cap a Sant Fernando, Cadis; per disputar amb la selecció catalana mini els Campionants Estatals #planetaMini.

La Laia Oliva, representant blava a la banda femenina, i l’Iker Garmendia, el Simon Aguilera i el Gerard Alexandrescoff, per la banda masculina; van aconseguir el passi a semifinals com a primers de grup. Oliva va guanyar els tres partits de la fase de grups davant de la Comunitat Valenciana (93-71), Canàries (70-92) i Astúries (76-25). Els nois, per la seva banda, van guanyar-ne tres de quatre a la fase de grups; caient al primer partit davant d’Aragó (72-66), i vencent els darrers contra Canàries (73-68), la Comunitat Valenciana (68-78) i les Illes Balears (90-72).

Malgrat que els dos conjunts s’enfrontaven a la Comunitat de Madrid a les semifinals, la seva sort va ser impar. Mentre que Oliva es guanyava el passi a la final després de remuntar 22 punts al darrer període (75-65); Garmendia, Aguilera i Alexandrescoff no podien superar als futurs campions (68-79) i lluitarien pel bronze dimecres, l’últim dia de competició.

Andalusia esperava tant a la final femenina com a la lluita pel tercer lloc en el quadre masculí. Aquest cop tots dos conjunts van veure la creu de la moneda, Oliva per 53 a 72 i Alexandrescoff, Garmendia i Aguilera per 66 a 72. Però malgrat el gust amarg que sempre té la derrota, els catalans tornaven a casa amb el cap ben alt i un somriure a la boca, conscients del bon paper fet durant tota la competició i havent demostrat que a Catalunya i a Cornellà, el futur del bàsquet és d’or.


VALORACIONS PERSONALS

“Para mi este torneo ha sido más que un torneo de baloncesto, además de que para mi jugar con la selección era un sueño, he podido conocer a muchos niños de las demás comunidades con los que quiero volver a hablar. Además, todos en la selección: entrenadores, jugadores… han sido geniales, así que a mí, me encantaría repetirlo”, explicava l’Iker Garmendia.

“He vivido una de la mejores experiencia que se puede vivir en el Basket, fuera y dentro de la pista, a nivel de juego estaba muy nervioso pero a la vez con muchas ganas porque jugabas delante mucha gente y defendías una camiseta muy importante, y después fuera de pista nunca te aburrías porque íbamos a animar a las chicas y hacíamos actividades muy divertidas, también es importante las amistades que me llevo de jugadores y jugadoras de otras selecciones, si pudiera volver a repetir la experiencia no lo dudaría. También quiero agradecer a mis compañeros de equipo el apoyo que hemos recibido por parte de nuestros compañeros de equipo, gracias a todo el equipo del mini A del Cornella y a los papás”, deia Gerard Alexandrescoff. 

La Laia Oliva describia així la seva participació. “La meva experiència ha estat molt xula! He fet molts amics i amigues d’arreu d’Espanya i he jugat una final amb molts espectadors que encara que no la vam guanyar va ser un orgull, perquè com diu l’Enric, el pitjor d’una final és no jugar-la. 
També va ser molt xula perquè ens han tractat molt bé i semblavem professionals, i els entrenadors i el fisio ens han cuidat molt. Les hores del menjador també eren molt guai perquè parlaves amb nenes i nens d’altres equips, i el menjar estava molt bo. M’ha encantat aquesta experiència i la vull repetir. Vull donar les gràcies a l’Enric, la Santa, l’Olga i el Ramon per escollir-me,  i al meu equip de Cornellà perquè sé que han estat animant des de casa i els entrenadors des de la grada. I molt contenta també  perquè em van venir a rebre a l’aeroport les que van poguer i em van fer una benvinguda amb regals i abraçades”.
 
Per últim, el Simon Aguilera valorava així la seva experiència. “Las sensaciones que he tenido en el campeonato han sido muy intensas, cansado, por el ritmo de los partidos,  pero muy divertido,  sobre todo el conocer y llevarme muchos amigos. Tanto tiempo de entreno y esfuerzo han valido la pena para poder vivir estos 5 días y una experiencia que nunca voy a olvidar”.

EL VÍDEO DEL CLUB DELFOS MINI A MASCULÍ