CB PRAT – CB CORNELLÀ | UNA SEGONA PART IRREGULAR CONDEMNA ELS BLAUS A LA DERROTA (108-74)

 portada web cronica prat cbc

Una segona part irregular fa caure els blaus al primer partit de l’any (108-74)

L’encert rival i les pèrdues dels de Cornellà, els dos aspectes determinants de la victòria local

El duel comarcal entre Prat i Cornellà encetava el 2021 per a ambdós conjunts, que buscaven estrenar l’any per la porta gran. En un duel vistós, de ritme alt i alegre, la irregularitat dels de Cornellà, condemnats per 24 pèrdues de pilota, i l’encert rival, han estat els factors determinants per a que el triomf acabés caient cap al bàndol local. 


Una primera part igualada, començava amb un triple de Mayo, que encetava el còmput de punts. En un primer període a tanteig alt, amb percentatges molt similars en tirs de camp, el Prat acabava els primers 10 minuts lleugerament per davant gràcies a un mini parcial final de 4 a 1 (26-23).

Conscients que havien d’abaixar el ritme ofensiu dels locals per tal de tenir possibilitats d’aspirar al triomf, els blaus començaven el segon quart intentant elevar el nivell defensiu. Però els pratencs deixaven clar que no donarien treva en la seva efectivitat. I, aprofitant la baixada d’encert dels de Cornellà, encadenaven 6 punts consecutius durant els dos primers minuts per a marxar de 9. El primer avantatge substancial del partit (32-23) obligava a l’entrenador blau, Juan Couto, a aturar-lo.

G. Rodríguez trencava el parcial amb dos punts des de la línia de tir lliure. 2 punts que quedarien camuflats per les pèrdues dels de Cornellà, que regalaven als del Prat l’oportunitat de trencar el partit. Sesé ho aprofitava i, amb 5 punts consecutius, engreixava a 12 la distància (37-25). Refent-se tàcticament, i des del domini del rebot, els de Cornellà aconseguien rebaixar a 6 la diferència a l’electrònic a mitjans de quart (37-31).

Els locals però, amb el paper molt ben après, aconseguien de seguida ofuscar l’atac blau tant amb el 2 contra 1 a Serrano al pal baix, com apujant línies i forçant les pèrdues dels de Cornellà. Així doncs, des de la defensa, tornaven a recuperar el control del joc. Els blaus però desistien a deixar-se a anar i 3 punts consecutius de G. Rodríguez a falta de 4″ baixaven a menys de 10 la diferència al descans (53-45).

IMG_3840

La segona part la inaugurava Salvans per als pratencs des de 6,75 i Belver, inmediatament després, pels blaus sota cistella. L’intercanvi de punts mantenia la diferència dels locals a mitjans del tercer període (61-51) fins que un parcial de 0-6 favorable als de Juan Couto, culminat amb un 2+1 de Guàrdia (min.6 3 quart) els acostava a tant sols 6 punts i els obria la porta a competir pel triomf. Però la resposta dels del Prat va ser contundent i fulminant i, amb un parcial de 10-0 castigaven tres errors consecutius dels blaus i agafaven un avantatge que els de Cornellà ja no podrien rebaixar (73-57).

Amb 12 minuts encara per jugar, Couto aturava el cronòmetre amb l’esperança de revocar la distància. Però cada afany blau per acostar-se era immediatament contestat pels locals que, a més, punien cadascun dels seus errors des de l’efectivitat (27/41 T2 65,9% i 14/35 T3 40%). Els de Cornellà veien com, a l’últim quart, el rival engreixava l’avantatge desmesuradament a cop de triple i clausuraven el partit amb la màxima diferència al marcador (108-74). 

El proper duel dels blaus serà dissabte 9 de gener a les 20:00 al Parc Esportiu davant el FC Barcelona ‘B’.