EL SÈNIOR EBA, ONZENA DERROTA CONTRA UN RIVAL DIRECTE

El sènior EBA cau per 70 a 80 davant l’Arenys Bàsquet, rival directe a la classificació

El partit es va trencar a l’inici del tercer període, quan un allau ofensiu visitant, els va donar una àmplia avantatge irrecuperable per als blaus

Dissabte a la tarda el sènior A va rebre l’Arenys bàsquet a casa. Era un partit important pel fet que són dos equips amb les mateixes aspiracions i objectius, que fins al moment, compartien lloc a la taula classificatòria. Però també ho era per l’ànim dels blaus. Era un partit per retrobar-se amb la victòria i les bones sensacions, i van deixar entreveure minuts de gran joc col·lectiu i potencial ofensiu. Atacs ràpids i solvents, derivats sobretot d’accions encertades en defensa. I aquí hi va raure el problema, que aquestes últimes van ser irregulars i esporàdiques.

El partit va començar amb un primer període ajustat amb intercanvi de cistelles, que va acabar 15 a 14. Els blaus encetaven el matx per davant al marcador, cosa que no duraria gaire a conseqüència de la forta embranzida ofensiva de l’Arenys als minuts inicials del segon període. Això, juntament amb errors defensius dels blaus, van permetre als rivals agafar una avantatge de 6 punts al marcador. Però la reacció local no es va fer esperar i dues recuperacions seguides d’Álvarez i Bradshaw, provocaven l’empat al marcador i el temps mort de l’equip rival. L’intercanvi de cistelles va ser la constant invariable dels minuts posteriors fins al descans. A la mitja part, el marcador (32-35) feia palesa la igualtat viscuda a la pista.

L’Arenys però, va sortir del vestuari amb ganes de trencar el partit i no arribar a un final igualat. En tant sols tres minuts, els visitants van agafar una avantatge de 14 punts. El seu joc era viu, fluit i ràpid; mentre que el del Cornellà era entrebancat i amb moltes pèrdues. Els blaus van gaudir de poques situacions de tir, el que els va portar a que en 8 minuts tant sols haguessin transformat 3 cistelles de dos punts. L’Arenys gaudia d’un encert extraordinari, però les errades en defensa dels homes de Marc Solanes van deixar que els visitants anotessin 28 punts en aquest període, i que adquirissin una distància que els va donar molta comoditat i tranquil·litat per encarar el tram final del partit.

18 punts per sota al marcador feien molt difícil pensar en la victòria, però els cornellanencs es negaven a acabar sense orgull. El quart període començava amb un triple de Pilan que aixecava els ànims locals. Des de la banqueta, els crits de suport i lluita s’acceleraven quan una recuperació i cistella de Zamora, i un triple del mateix dorsal, donaven esperança a un possible miracle. Però tot i el bon inici, les errades defensives van reaparèixer i la distància al marcador, tot i que es va escurçar, seguia sent molt ample. La monotonia va tornar al partit fins als últims 5 minuts, quan els blaus van prémer l’accelerador. En aquell moment però, era ja tard per a tombar una distància massa àmplia. Els esforços, tot i que insuficients, els van servir per reduir la diferència a 10 punts i a acabar 70 a 80.

Els blaus intentaran reconduir la situació i refer-se el proper cap de setmana a Collblanc, davant un altre rival directe a la classificació. Ho faran dissabte a les 18:30 al Pavelló Municipal Fum d’Estampa.

Som-hi blaus! Som blaus!