EL SÈNIOR A EMPRÈN AMB ALEGRIA LA TEMPORADA MALGRAT COMENÇAR AMB DERROTA

El Sènior A perd a Martorell 85 a 79 però les sensacions són positives de cara a la temporada

La defensa pressionant, i els atacs ràpids segueixen sent la base del joc blau
López, Raya i Bradshaw són les tres cares noves que busquen aportar més perill ofensiu, mentre que els jugadors formats al club segueixen sent el fonament de l’equip

Aquest cap de setmana s’ha estrenat el primer equip del Bàsquet Cornellà a la Lliga EBA, competició en la que s’ha mantingut des de la temporada 2010-2011, és a dir, ja fa 8 anys. Un mèrit tenint en compte la diferència i desigualtat de pressupostos entre els equips de la categoria. Els blaus comencen la competició al grup C-A amb l’objectiu de millorar la novena posició de l’any passat, i competint als partits contra els equips grans. El primer entrenador, Marc Solanes, assegura que aquesta lliga és tot un repte per la disparitat entre plantilles i pressupostos, per això no es marquen cap objectiu concret, i tan sols treballen per tal de competir a cada partit.

L’estrena va tenir un resultat insatisfactori per als blaus, que van perdre a Martorell per 85 a 79. Un marcador ajustat que els blaus van tenir l’oportunitat d’igualar en dos ocasions a falta de 10 i 8 segons pel final del partit. La clau va restar en el gran nivell d’encert del CB. Martorell-Solvin en determinats moments, una efectivitat que per a Solanes va estar fora del normal. Malgrat la derrota, la plantilla es mostra positiva de cara a la temporada, «el partit ens va servir per créixer, que és l’objectiu, ara cal seguir millorant», comenta Solanes.

Respecte el rival d’aquest cap de setmana, l’entrenador blau afirma que «el Martorell té una plantilla molt poderosa, que s’ha reforçat molt bé», i que en certs moments va ser una mica millor que ells. Però el nostre equip també ha patit canvis respecte la temporada anterior. Vuit cares es mantenen, mentre que les incorporacions de Ferran López, Oscar Raya i Jomari Bradshaw, refermen l’estil de joc de l’equip. Aquest estil es basa en una defensa activa, pressionant; que intenta recuperar moltes pilotes per tal de treure el major número de contraatacs possibles, i poder tenir una ofensiva ràpida i intensa. «Amb l’equip que teníem l’any passat fèiem la primera part, però no aconseguíem tant el fet de poder jugar ràpid i de ser perillosos en els primers segons (de l’atac), i és això el que hem buscat amb les novetats», afirma Solanes.

A banda de tot això, els valors per als blaus segueixen sent els mateixos, essencials i indiscutibles. El respecte, l’esforç, la solidaritat, i la passió pel bàsquet marquen les línies generals de l’equip. El Sènior A és l’últim i màxim nivell que un jugador del nostre club pot assolir, i la il·lusió per tal que jugadors formats a les categories inferiors arribin a l’equip, són recíproques entre els jugadors i el club. Els menuts somnien amb arribar al Sènior A, i aquest se n’orgulleix que tants jugadors de la plantilla hagin passat per les categories inferiors del club. Enguany, dels onze membres de l’equip, 7 són formats al club, dels quals 5 tenen menys de 22 anys, el que vol dir que encara tenen molt de camí per fer, per progressar i per adquirir experiència. L’entrenador, Marc Solanes, creu que és innegociable i molt important aquest aspecte, per això: «el nostre objectiu és que segueixin progressant, que segueixin guanyant minuts i protagonisme en aquesta categoria, que puguin entrenar tot allò que els fa falta per anar creixent dins d’això i, per a que en un futur encara poguem tenir més jugadors del planter en el primer equip».

La propera jornada es disputara diumenge a les 12 del matí al Parc Esportiu Llobregat contra el Bàsquet Menorca. Us convidem a que tots vingueu a animar al nostre equip, en el seu primer partit a casa de la temporada. Sou molt importants!

Som blaus, som lluitadors, som guanyadors.