SÈNIOR FEMENÍ I SÈNIOR B: INICI LLIGUER DE DERROTES

RESULTADOS SENIOR FEMENINO

El sènior femení cau en l’obertura de la temporada a casa

Les jugadores de Leandro Najmanovich no van poder superar a l’Escola Pia Àguiles

Els desajustos defensius i l’efectivitat visitant, van allunyar les blaves de la victòria

El sènior femení va estrenar-se a la lliga dissabte davant l’Escola Pia Àguiles, en un partit en què les blaves van anar a remolc des del començament i on les rivals van gaudir d’un encert extraordinari que va resultar imparable per al primer equip femení.

El nou projecte encapcelat per Leandro Najmanovich tot just comença a trobar-se còmode a la pista, i aquesta va ser una de les determinants essencials del partit. Les rivals eren un equip amb bagatge, on el bloc principal de jugadores es coneixien molt bé, i per tant, gaudien d’una connexió dins la pista que les blaves encara estan acabant de trobar.

En un partit amb poca història, l’Escola Pia Àguiles es va posar ràpidament davant al marcador amb un parcial inicial de 0 a 5, una distància que aconseguirien mantenir fins al final del període. L’inici del segon quart però va ser l’agreujant que va aturar la possibilitat de victòria blava. Les visitants van sortir amb molta potència i intensitat, i amb un joc ràpid i efectiu van plantar un parcial de 0 a 13 que les blaves van arrossegar durant la resta del partit. L’efectivitat rival va desbordar al sènior femení que, a base de regularitat i perseverància van aconseguir retallar sis punts per arribar al descans 25 a 57.

A la tornada, les blaves van solidificar-se al darrere, la qual cosa els va permetre per una banda, crear un joc més estructurat i organitzat; i per l’altra, impedir que les visitants continuessin amb el cabal de punts anotats el període anterior. La segona part van ser minuts de joc defensiu, amb anotacions baixes, però que van dotar a les sèniors de tranquil·litat a la pista. La presa de males decisions en atac però, va impedir que retallessin la distància al marcador i igualar-la a la que hi havia sobre el terreny de joc. Les blaves van pagar car els mals primers minuts del segon període, i tot imposar-se a l’últim quart per 18 a 13; van acabar caient per 53 a 61.

Malgrat la derrota, les blaves segueixen mirant endavant i confien en què la feina començarà a donar els fruits ben aviat. De moment, l’únic que poden fer es mirar a curt termini, i el proper desafiament serà dissabte a les 18:30 davant el CB Balaguer.

Som-hi blaves! Som blaves!


El sènior B masculí s’estrena amb derrota a la pista del Bàsquet Neus (78 – 67)

Amb un equip molt nou, els blaus van deixar minuts de bon joc col·lectiu

Els tirs lliures, greus condicionants del resultat final

Un partit de realitats diferents. Amb un inici esperançador pel parcial de 5-11 a favor, els blaus van començar la primera part fent un joc ràpid, vertical i sumant des de 6,25. Malauradament, no van tenir continuitat en els últims 3 minuts del primer quart, sense trobar situacions clares en atac i permetent situacions de tirs fàcils al rival, que van saber aprofitar el mal moment de l’equip, i capgirar el marcador 23-16 en el primer parcial. 

A partir d’aquí, els blaus van haver d’anar a remolc. El Bàsquet Neus anotava amb facilitat, degut a una defensa desajustada i tova, que els concedia segones oportunitats, i deixava al Sènior B, al descans, a dotze punts de diferència dels locals (45-33).  Les sensacions no eren positives: el joc blau mancava duresa, efectivitat i solidesa defensiva. 

El descans però els va servir a mode de ‘reset’ i a la sortida de vestidors, els sèniors semblaven un equip nou. Van oferir un magnífic nivell al darrera, concedint només 11 punts en un tercer període que els tornava al partit. El punt flac del període van ser però els tirs lliures: amb els 7 llançaments errats aquest quart, els blaus haguessin pogut empatar el marcador.

Al quart i últim període, els locals van gaudir d’un encert extraordinari que els blaus van ser incapaços d’aturar i que els va portar a la victòria per 78 a 67. «No vam trobar la continuitat necessària com per tenir el ritme de partit, errant 19 tirs lliures de 30 intents, va ser una de les claus del partit i va marcar en part el resultat final», valorava Pol Esteve, entrenador del sènior B. 

Després d’un primer partit oficial amb sensacions ben diverses, els blaus tornen a la feina aquesta setmana per fer front als veïns del Centre Catòlic de L’Hospitalet dissabte a les 16:15 al Parc Esportiu.

Som blaus!