LIGA EBA | UBSA – CB CORNELLÀ | DUEL AMB DUES CARES QUE CAU PELS LOCALS

CB Cornellà - Sergi Guàrdia - Liga EBA
FOTO: ARXIU | Sergi Guàrdia durant el partit de Liga EBA davant la UE Mataró

El Sènior EBA deixa escapar un avantatge de 12 punts i ensopega a Sant Adrià

Els blaus es mantenen quarts amb un balanç de 5 triomfs i 3 derrotes

El Sènior EBA trencava dissabte la ratxa de quatre victòries consecutives en ensopegar a la pista de l’UBSA (69-62), ferm candidat a ocupar les primeres posicions de la taula classificatòria. En un partit amb dues cares, els blaus van desaprofitar un aventatge de 12 punts i van donar ales a un poderós rival que va exprémer l’oportunitat per acabar imposant-se.

El duel arrancava amb un primer període de domini absolut blau. Un inici fort, des de la solidesa defensiva, els va permetre construir el joc que volien i agafar progressivament una bona distància. A final de quart, s’enfilaven 10 punts per sobre. Un coixí de punts que mantindrien durant un segon període ja més igualat. 10 minuts molt físics, amb les defenses com a protagonistes i en què cada cistella anava molt cara.

L’intercanvi i l’equilibri afavoria als blaus que, havent aprofitat l’inici desconcertat dels locals, mantenien un avantatge solvent al marcador. Guanyant el parcial del quart per dos punts, els de Cornellà ampliaven la diferència fins els 12 d’avantatge al descans (27-39). Una distància que semblava aplanar el camí del triomf de cara a la segona part. Però la confiança sense constància és mala companya i, a la sortida de vestuaris, els de Sant Adrià van aprofitar la impassibilitat dels de Cornellà per envestir.

Encadenant un parell d’atacs efectius, els locals van prendre força per iniciar la reacció que acabaria igualant el marcador. Els blaus, van veure amb impotència com l’avantatge assolit a la primera part quedava esmicolat per l’ofensiva rival i, a l’entrada a l’últim període, el marcador tornava a zero (49-49). Els últims 10 minuts, d’igualtat, van acabar caient pel bàndol adrianenc. Les segones oportunitats van ser clau, durant tota la segona part però especialment al darrer període, per a que els locals acabessin victoriosos (69-62).

El proper partit serà diumenge a les 13h altra vegada a domicili contra el JAC Sants.